wtorek, 3 września 2013

Koktajl jeżynowy



Od kilku już dni w lodówce czekała na mnie cała miska świeżych jeżyn, które dostałam od teściowej. Za bardzo nie miałam pomysłu, co z nimi zrobić, więc zdecydowałam się na najprostsze, a jednocześnie bardzo pyszne rozwiązanie - czyli koktajl :)

Co będzie nam potrzebne?
  • miseczka świeżych jeżyn
  • 500 g jogurtu naturalnego
  • szklanka mleka
  • łyżeczka miodu
  • łyżka lnu mielonego



Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i pyszniutki koktajl gotowy! Najlepiej smakuje wyjęty prosto z lodówki ;)







5 komentarzy:

  1. Szkoda mi ich na koktajl :P pochłaniam je z szybkością światła :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale apetycznie wyglada, mniam! :))

    Pozdrawiam serdecznie!

    Dagi

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie :) Tylko ten len trochę mnie zastanawia. Dodajesz go dla walorów smakowych, czy dla zagęszczenia?

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z jednej strony tak oczywiście do zagęszczenia, ale z drugiej len też wspomaga trawienie i zauważyłam, że bardzo wpłynął na poprawę kondycji moich włosów i paznokci. Także ostatnio dorzucam go do wszystkiego - do koktajli, owsianki, jogurtów, naleśników ;)
      Pozdrawiam!

      Usuń